Veelgestelde vragen

Wil jij actief gaan solliciteren of jezelf goed voorbereiden op een (functionerings-) gesprek met je leidinggevende? Dan is het belangrijk dat je weet wat je kunt, waar je goed in bent én wat je leuk vindt om te doen. Er wordt immers van je verwacht dat jij iets kunt vertellen over de taken en vaardigheden die goed bij je passen. Deze tips helpen je bij het ontdekken van jouw unieke kwaliteiten en competenties:

– Blik eens terug op je loopbaan en pak je cv er eens even bij. Welke taken deed je altijd met veel plezier?

– Vraag eens aan familieleden, vrienden of (oud) collega’s wanneer zij jou met plezier zagen werken of waar jij in hun ogen goed in bent.

– Op welke prestatie in je (vrijwilligers-) werk of privéleven ben jij apetrots? Wat deed je precies in deze situatie?

Wil je meer weten over kwaliteiten en competenties, ga dan naar het Loopbaanplatform. Hier vind je verschillende documenten (360 graden feedback, kernkwadranten en meer) waar jij verder mee komt. Natuurlijk mag je ons ook bellen of mailen. Wij staan voor jou klaar!

Wil jij jouw positie in de arbeidsmarkt versterken? Wil jij bij de tijd blijven? En wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw (of juist een nieuw) vakgebied? Dan biedt een opleiding je meerwaarde. Maar hoe vind jij de opleiding die het beste bij je past? Deze vragen helpen je op weg:

– Welke diploma’s worden er gevraagd voor jouw huidige of gewenste droombaan?

– Welke kwalificaties vindt jouw leidinggevende of diegene die jouw droomberoep uitoefent écht belangrijk?

– Welke opleidingen zijn er allemaal? En passen die ook bij jouw (leef)situatie?

Meer weten over opleiding en omscholing? Neem dan eens een kijkje op deze websites:

– https://www.werk.nl/werk_nl/werknemer/solliciteren/ontwikkel-uzelf/opleiding/

– https://www.springest.nl/

– Voor mode: https://mode.werkindewinkel.nl/mijn-opleiding

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het maken van een goede keuze voor een opleiding? Neem dan gerust contact met ons op. Onze coaches staan voor jou klaar!

Je cv is niet alleen de opsomming van je opleiding, je kwaliteiten en werkzaamheden. Het is ook het eerste wat een recruiter of een HR-medewerker van je ziet. Als jij ervoor zorgt dat jouw cv er aantrekkelijk uitziet, heb je direct een streepje voor in de selectie. Maar hoe doe je dat?

Deze stappen helpen je op weg:

– Vermeld al je contactgegevens duidelijk op elke pagina.

– Voorzie je cv van een sprekende (pas)foto.

– Kies voor een overzichtelijke lay-out en voorkom lege ruimtes.

– Neem een korte beschrijving van jezelf en je gewenste baan op, jouw zgn. ‘profiel’.

– Som per functie de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden op.

– Vermeld al je behaalde diploma’s en relevante gevolgde cursussen.

Op het loopbaanplatform vind je voorbeeld cv’s en uitgebreide instructies. Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar!

Het aanmaken of opfrissen van je LinkedIn-profiel kan je zomaar een droombaan of mooie carrièrekans opleveren. Werkgevers maken immers steeds vaker gebruik van LinkedIn wanneer ze op zoek zijn naar nieuwe mensen. LinkedIn is daarmee een belangrijk kanaal om jezelf te presenteren. Een goed profiel begint bij de basis. Hieronder een paar tips waarmee jij van start kunt:

– Maak een account aan op www. LinkedIn.com en vul de verschillende velden in. Let hierbij goed op de privacy-instellingen.

– Vermeld je (relevante) contactgegevens.

– Kies voor een sprekende profielfoto.

– Plaats naast de gegevens uit je cv ook een korte en duidelijke omschrijving van jezelf en wat jij te bieden hebt.

– Zoek naar netwerkcontacten en nodig ze uit om met je te ‘Linken’.

Wil je meer informatie over het aanmaken en/of gebruiken van LinkedIn? Ga dan naar het loopbaanplatform, daar vind je een uitgebreide instructie. Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar!

Staat je vraag er niet tussen?

We helpen je graag verder met al je vragen over werken en leren in de detailhandel. Laat hieronder je gegevens achter en we nemen snel contact met je op. Je mag ons natuurlijk ook zelf bellen.