Je baan opnieuw uitvinden

Naar een mooie baan, zonder weg te gaan. Dat is de ondertitel van een boek over Jobcrafting, en het is ook het verhaal van Elly. Elly is een veertiger die al jaren in een damesmodezaak werkt, en zich de vraag stelde, zit ik nog wel op de goede plek? Coach Hilde Stringa van Youfit@retail vertelt over haar gesprekken met Elly en over Elly’s creatieve ontdekkingstocht.

Elly heeft het nog prima naar haar zin, maar toch heeft ze het gevoel dat er meer uit haar baan te halen is. Alleen heeft ze geen idee hoe ze dat aan moet pakken. “Dat is heel herkenbaar,” vertelt Hilde. “Ik krijg veel mensen in mijn praktijk die daar mee worstelen. Het zijn typisch vragen waar een loopbaancoach bij kan helpen.”

“Omdat Elly een creatief persoon is, heb ik haar gevraagd om met een moodboard te maken met de vraag: waar krijg je energie van. Ze kwam terug met een verrassende collage, waar een enorm sociale betrokkenheid uit sprak. Met liefde voor mens, milieu en natuur, de dingen die ze écht belangrijk vindt. We zijn nu samen aan het kijken wat ze daarmee kan in haar werk. Ze is zich al meer gaan verdiepen in duurzame mode, en wil haar collega’s hierin inspireren. Het mooie is dat ze nu al meer voldoening uit haar werk haalt. Voor Elly werkte deze opdracht goed om meer zicht te krijgen op haar werk, maar ook een schrijfopdracht, test of oefening kunnen verrassende resultaten opleveren.”

Zo werkt gratis loopbaanadvies

Een gesprek met een loopbaancoach is helemaal gratis als je in de retail werkt. Je kunt er terecht met kleine en grote vragen over je loopbaan. Samen met de loopbaancoach ga je aan de slag om te kijken wat je precies zou willen om vervolgens met elkaar te kijken welke stappen jij kan zetten.  Je spreekt gemiddeld 1 tot 5 keer met je coach af op een plek bij jou in de buurt. Meld je snel aan voor een gratis adviesgesprek over jouw toekomst. 

Kijk op deze website voor meer informatie, of bel meteen met 030-7511900.