“Mijn loopbaantraject bood mij rust, zekerheid én een promotie”

Tijdens de Week van de Loopbaan, van 16 t/m 20 september, kun jij als je in de retail werkt gratis met al jouw loopbaanvragen terecht bij een ervaren coach. Ben jij benieuwd naar hoe zo’n loopbaangesprek eraan toe gaat? Daniel Mabesoone (41) ging je voor. Hieronder deelt hij zijn ervaring: van onzekerheid tot promotie, een studie en nieuwe ambities.

Daniel werkt inmiddels al twaalf jaar tevreden bij de MediaMarkt. Maar een jaar geleden kriebelde er iets, vertelt hij: “Ik vroeg me steeds vaker af: waar liggen nu precies mijn kwaliteiten en interesses? Doe ik mijn werk eigenlijk wel op de beste manier? En zijn er wellicht carrièremogelijkheden waar ik nooit eerder aan dacht?” Daniel besloot naar antwoorden te zoeken en benaderde Youfit@retail voor een loopbaantraject.

Zelfonderzoek Daniel: “Met coach Yvonne sprak ik over wie ik ben en wat ik wil bereiken. Met behulp van verschillende testen en opdrachten zocht ik naar antwoorden op deze vragen. Stap voor stap deed ik meer en meer onderzoek naar mijzelf. Gaandeweg werkte ik zo samen met Yvonne steeds gerichter naar één bepaalde uitslag toe.”

Rust en zekerheid Tijdens het loopbaantraject stootte Daniel op een stukje onzekerheid: “De retail kan behoorlijk prestatiegericht zijn. Ik werk juist heel erg mensgericht. Ik vroeg me dan ook steeds vaker af of ik mijn werk eigenlijk wel goed genoeg deed. In de gesprekken met Yvonne vond ik rust en zekerheid. Ik begreep steeds beter dat er niet één, maar meerdere juiste manieren van werken zijn. Ik leerde: zolang ik dicht bij mijzelf en mijn eigen kwaliteiten blijf, doe ik het goed.”

Tijd voor actie Uit het loopbaantraject kwam ook naar voren dat Daniel toe was aan meer uitdaging in zijn werk. Binnen MediaMarkt ging hij het gesprek aan en ondervond dat daar intern ruimte voor was: “Ik kreeg de mogelijkheid om door te groeien naar een andere afdeling en een andere functie. Nu begrijp ik: onderneem je zelf niks, dan gebeurt er ook niks. Maar dit steuntje in de rug, in de vorm van het loopbaantraject, had ik op dat moment echt even nodig.”

Toekomstdromen Daniel zit op dit moment goed op zijn plek bij MediaMarkt, maar is dankzij zijn loopbaantraject ook open gaan staan voor mogelijkheden buiten de retail: “Het is prettig om erachter te komen dat er ook buiten deze branche voldoende werk te vinden is wat aansluit bij mijn kwaliteiten. Dat biedt mij de ruimte om mijn ambities de vrije loop te laten. Daarnaast kwam ik erachter dat ik mijzelf wil blijven ontwikkelen. Ik besloot dan ook om naast mijn werk weer een studie op te pakken. Toekomstdromen genoeg!”

Meld je nu aan voor gratis loopbaanadvies! Wil jij een gratis loopbaanadviesgesprek? Grijp dan nu jouw kans! In de Week van de Loopbaan bieden coaches jou een kwartier lang gratis telefonisch advies aan. Meld je nu aan op de website van Youfit@retail en ga voor een persoonlijk gesprek.