Ontdek je talent!

Iedereen heeft talenten en ieder talent is waardevol. Maar benut jij jouw talent eigenlijk wel optimaal? Nadenken over je loopbaan is altijd een goed idee. Doe jij waar je goed in bent, wat kun je nog meer doen en welke stappen kun je daarin nu al ondernemen? Bij jouw eigen werkgever of misschien toch ergens anders…

 

Vragen en onzekerheden
De term ‘loopbaancoach’ roept bij veel mensen direct vragen op: Wat moet ik me daar bij voorstellen? Wat kan ik verwachten? En gaat zo iemand graven in mijn psyche? Voor velen is het aangaan van een loopbaantraject dan ook niet direct gebruikelijk. Daarnaast gaat het nadenken over een vervolgstap gepaard met onzekere vragen zoals: Is het bij een andere werkgever net zo leuk als hier? Wat ga ik op een ander verdienen? En hoe moet ik mezelf presenteren? Al die onzekerheden bij elkaar maakt dat we al snel denken; nah zo’n loopbaantraject, dat kan later altijd nog. En dat is zonde, want zo laat jij jouw talenten onbenut.

Meer plezier in het werk
Wil jij weten waar jouw kwaliteiten liggen en hoe je deze nog beter inzet? Of wil je weten of jouw huidige werk eigenlijk nog wel bij je past? Dan helpt een loopbaancoach je verder. Sommige mensen komen er naar aanleiding van een loopbaantraject achter dat hun huidige baan perfect bij ze past. Dat biedt rust en zekerheid. Ze leren dan hoe zij zich, op de plek waar ze nu zitten, nog beter kunnen organiseren. Dat biedt een boost voor hun carrière. Kortom; meer plezier in het werk.

Kijkje buiten de kaders
Anderen komen er tijdens een loopbaantraject achter toch weleens verder te willen kijken. Zij vragen zich af: Stel dat ik iets anders wil gaan doen, wat is er dan allemaal mogelijk? Waar ben ik goed in en wat kan ik met die competenties? Misschien ben jij ook wel ontzettend goed op administratief of leidinggevend vlak. Dan bieden andere functies binnen de retail jou ook nieuwe mogelijkheden. Kortom; een loopbaantraject geeft je dan een kijkje buiten de kaders.

Aan het roer
Kies je ervoor een loopbaantraject aan te gaan, dan kies je ervoor het heft in eigen handen te nemen. Jij staat dan aan het roer van jouw carrière. Bij Youfit@retail bieden wij medewerkers in de retail deze kans. Aan de hand van gesprekken en opdrachten op maat, ontdek jij samen met jouw loopbaancoach interesses, (verborgen) talenten, carrièremogelijkheden en toekomstdromen. Waar wacht je nog op? Plan meteen een afspraak in!

Hilde Stringa
loopbaancoach Youfit@retail