Het gebeurt in de retail helaas met grote regelmaat: ketens en kleine zelfstandige winkels die failliet gaan. Youfit@retail helpt je mee bij de stappen die je kunt zetten richting een nieuwe baan.

Als een reorganisatie, een faillissement of ontslag wordt aangekondigd komt er veel op je af. De eerste periode zal waarschijnlijk in het teken staan van afscheid nemen en wil je je richten op een nieuwe baan. Dat roept allerlei vragen bij je op; hoe pak ik dat aan?, waar moet ik naar zoeken? Hoe maak ik een cv? Youfit@retail wil met je meedenken, daar zijn voor jou geen kosten aan verbonden. Je kunt denken aan:

⇒ Je kunt je aanmelden voor 1 op 1 ondersteuning van een coach. De coach kan met je meedenken over bijvoorbeeld welke baan past bij jou, een cv maken, voorbereiding op een sollicitatiegesprek, etc.

⇒ Meld je aan op het loopbaanplatform als je zelf aan de slag wilt (vacatures zoeken, cv maken, informatie etc).

⇒ Maak je je zorgen of heb je vragen, bel dan met de helpdesk op 030-7511900.

 

Tips:

– Als je lid bent van de vakbond, neem dan zo spoedig mogelijk met hen contact op.

– Teken niet zomaar documenten. Geef jezelf hiervoor de tijd en vraag bijvoorbeeld een jurist mee te kijken.

 

Gerelateerde diensten

Bij ontslag komt er veel op je af. Bij Youfit@retail denken we graag mee bij welke stappen te maken naar een nieuwe baan.

-->

Veelgestelde vragen

Je cv is niet alleen de opsomming van je opleiding, je kwaliteiten en werkzaamheden. Het is ook het eerste wat een recruiter of een HR-medewerker van je ziet. Als jij ervoor zorgt dat jouw cv er aantrekkelijk uitziet, heb je direct een streepje voor in de selectie. Maar hoe doe je dat? Deze stappen helpen je op weg: - Vermeld al je contactgegevens duidelijk op elke pagina. - Voorzie je cv van een sprekende (pas)foto. - Kies voor een overzichtelijke lay-out en voorkom lege ruimtes. - Neem een korte beschrijving van jezelf en je gewenste baan op, jouw zgn. ‘profiel’. - Som per functie de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden op. - Vermeld al je behaalde diploma’s en relevante gevolgde cursussen. Op het loopbaanplatform vind je voorbeeld cv’s en uitgebreide instructies. Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar!