Verkopen in crisistijd

Welke impact heeft de coronacrisis op jouw werk in de winkel? Zet het jou misschien aan het denken over je toekomst, of maak je je daar zorgen over? Youfit@retail biedt je graag een luisterend oor bij vragen die je nu over je loopbaan hebt.
“Ik zie wel dat de winkelstraat verandert, maar voor mij als verkoper is het best lastig daar mijn werk op aan te passen.”

Dit hoorden we vaak zeggen vóór de coronacrisis. Nu zijn winkelstraten nog veel dramatischer aan het veranderen en sluiten winkels hun deuren. De online verkoop gaat door, maar je klanten gastvrij ontvangen in je winkel is bijna niet meer mogelijk. Wat betekent dat voor winkels, en ook, wat betekent dat voor de winkelmedewerkers in die winkels?

Creatieve oplossingen
Er zijn mooie initiatieven, bijvoorbeeld van winkels die de handen ineenslaan en samen producten (digitaal) aan de man brengen. Er zijn verkopers die er volop bij worden betrokken om mee te denken over creatieve oplossingen. Eén ding weten we zeker, er is een zware tijd aangebroken voor winkels. En als de crisis voorbij is, dan zal de sector nog verder veranderd zijn.

Hulp van loopbaancoaches
Bij Youfit@retail merken we dat dit alles veel met verkopers doet. Mensen die net de stap hadden gezet om hulp te vragen bij een volgende loopbaanstap verlammen nu soms. De zorgen over de crisis, maken het lastig om verder te denken over de tijd daarna. Anderen grijpen nu juist de hulp van loopbaancoaches aan, omdat ze daar meer tijd voor hebben, of omdat het nu extra urgent is geworden. Niemand weet wat de toekomst brengt, het enige waar we invloed op hebben is onze eigen weerbaarheid, om die toekomst tegemoet te treden.

Advies nodig? Bel ons!
En wat doet Youfit@retail om verkopers daarmee te helpen? Ook wij moeten onze werkwijze nu veranderen; persoonlijk afspreken en de winkelvloer op, dat gaat even niet. Klaar staan voor jullie telefoontjes en mails met vragen, dat lukt wel. En we kunnen op afstand gelukkig een hoop voor je doen. Via telefoon, Facetime, Skype, WhatsApp of Zoom, kunnen we je net zo hard helpen met je loopbaanvragen. Van de vraag ‘hoe blijf ik bijleren’, tot de vraag ‘wat kan ik nu doen om straks sterker te staan?’. Maar ook als je je zorgen wilt delen met een professional, kun je terecht bij Youfit@retail. Bel of mail gerust. Of doe vast zelf een test op het loopbaanplatform van www.youfitretail.nl. Zodat we samen sterker door de crisis komen.