Als werkgever in de detailhandel weet je als geen ander hoe snel de ontwikkelingen in de sector gaan. Dit heeft gevolgen voor de bedrijfsvoering en dus ook voor je medewerkers. Zij zullen zich moeten blijven ontwikkelen en nadenken over hun werk en loopbaan. Dat gaat vaak niet vanzelf. Youfit@retail biedt ondersteuning aan werkgevers en medewerkers en komt met concrete adviezen en oplossingen om zo samen na te denken over de toekomst en in gesprek te gaan over de gevolgen die ontwikkelingen hebben op werk en loopbaan. We maken graag vrijblijvend een afspraak om te kijken op welke wijze wij dat het beste kunnen doen.

Om als ondernemer tijdig op veranderingen in te spelen, zul je steeds weer kritisch naar je bedrijfsmodel moeten kijken. Hoe verkoop je je producten, hoe is de relatie met je klanten, hoe richt je je winkel in en van welke technologie maak je gebruik. Voor veel ondernemers is dit een ingewikkelde puzzel. Gelukkig sta je daar niet alleen in.

Youfit@retail werkt samen met branche-organisaties om ondernemers te helpen met de personeelsvraagstukken die op hun bordje liggen.
Dus bel ons gerust met je vragen of neem contact op met je eigen branche organisatie. Heb je andere vragen over het ondernemen, neem dan zeker ook contact op met je branche-organisatie.
* Ondernemers in de non-food retail kunnen terecht bij de Ondernemersservice van Inretail, Suzanna Heuff  Telefoonnummer 088- 973 0600
* Zelfstandig ondernemers in de food retail kunnen contact leggen met de afdeling Bedrijfsadvies van Vakcentrum. Telefoonnummer 0343-419771
* Ondernemers die niet bij INretail, Vakcentrum of een andere branchevereniging zijn aangesloten kunnen contact opnemen met Willem Leyh Projectleider Human Capital Agenda telefoonnummer 06-11620559.

Over Youfit@retail

Youfit@retail is een vervolgproject op Loopbaansupport Detailhandel. Wij worden gefinancierd door Stichting Detailhandelsfonds (SDF); één van de projecten binnen de Human Capital Agenda. Tot eind 2019 mogen we de onderstaande diensten gratis aanbieden aan werkgevers en werknemers in de detailhandel.

Download het persbericht

Diensten voor werkgevers

Adviesgesprek maatwerkprogramma

Om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten bij de vragen die er op de werkvloer spelen, maken we graag een afspraak voor een adviesgesprek. We komen langs en bespreken gratis en vrijblijvend de diensten die passen bij jouw bedrijf.

Toolkit voor medewerkers

De toolkit van Youfit@retail is speciaal ontwikkelt voor jouw werknemers. Met de toolkit kunnen de werknemers gelijk aan de slag met hun loopbaan. Maar je kunt de vragen in de toolkit ook goed gebruiken wanneer je zelf met je medewerker(s) in gesprek gaat over hun werk en toekomst. Download de Youfit@retail toolkit hier.

Loopbaancoaching op jouw locatie

Sommige werknemers vinden het best spannend om na te denken, laat staan met een coach te praten, over hun loopbaan. Om die eerste drempel weg te nemen, bieden wij de mogelijkheid tot een spreekuur binnen jouw bedrijf aan. Op deze manier kunnen je werknemers op een vrijblijvende en laagdrempelige manier kennismaken met loopbaancoaching. Enthousiast? Laat je gegevens achter en ga van start!

Voorbereiding op functioneringsgesprekken

Start je binnenkort met je functioneringsgesprekken, dan is het fijn als jouw medewerkers hier goed op voorbereid zijn. Wanneer zij al nadachten over hun werk en ontwikkeling, verloopt het gesprek immers veel vlotter en werk je samen succesvol aan de toekomst. Met een coachinggesprek in de vorm van korte workshops (max 8 pers.) bieden wij je werknemers hulp bij deze voorbereiding. Enthousiast? Laat je gegevens achter en ga van start!

Workshops (in-company)

Willen jouw werknemers actief aan de slag met hun loopbaanbewustzijn en loopbaanvaardigheden? Wijs ze dan op één van onze workshops. Deze organiseren wij samen met bedrijven, groepen werknemers of het UWV. Kortom; relevante kennis en kunde uit de praktijk. Op dit moment bieden wij de onderstaande workshops aan: Workshop voor de eigenaar /winkelmanager/leidinggevende:

  • Het Talentgesprek

Hoe haal je het beste uit je medewerkers? Door ze hun talenten in te laten zetten in hun werk. Maar hoe voer je het goede gesprek hierover? In de workshops gaan we aan de slag met het voeren van het goede gesprek over talent vanuit een waarderend perspectief. Dit vergroot de houding om te leren en ontwikkelen in het werk. Tijdsinvestering 2 x 1 dagdeel, t.w.v. €375,- per deelnemer Workshop voor verkoopmedewerker:

  • Workshop Talent in de Winkel

Wat is jouw talent en hoe zet je dit in tijdens jouw werk in de winkel? Wil je graag weten hoe jij je kunt ontwikkelen en nog beter kunt worden in je werk? In deze workshop ga je op zoek naar jouw talenten en maak je een plan hoe je deze nog beter in kunt zetten in jouw werk. Tijdsinvestering 1 dagdeel, t.w.v. €200,- per deelnemer. Bovenstaande workshops kunnen verzorgd worden voor groepen van 6-10 personen. Het is ook mogelijk om individuele coaching aan te bieden indien er enkele deelnemers zijn of een specifieke vraagstelling. Workshop Feedback geven: Leren doe je niet alleen en niet alleen op school, maar ook op en tijdens het werk. Je collega’s kunnen je hierbij helpen. Volg samen met hen de workshop ‘Feedback geven’ waardoor je zelf kunt groeien in je werkt en ook je collega’s kunt helpen om beter te worden. Je leert de regels voor het geven en ontvangen van feedback en gaat deze toepassen in de praktijk. Hierdoor zie je direct resultaat bij jezelf en het hele team. Tijdsinvestering: 1 dagdeel, bij voorkeur in de winkel, t.w.v. €200,- per deelnemer. Workshop Jobcrafting (sleutelen aan je werk): In de Jobcrafting sessies gaan we aan de slag met ieders eigen werk en inzetbaarheid. De sessies zijn gebaseerd op de Mooi werk methode (zie ook www.debaaningenieurs.nl). Welke taken passen goed of minder goed? En waarom? Jobcrafting kan ingezet worden voor individuen maar ook voor teams. Door het werk uiteen te rafelen zie je welke aanpassingen het meeste kunnen opleveren. Je leert op welke manieren je kunt sleutelen aan je werk op weg naar een baan die je goed past. Uiteindelijk formuleer je concrete en haalbare werkverbeteringen. Tijdsinvestering: individuele voorbereiding, 1 of 2 dagdelen trainen, individuele sessie, t.w.v. €375,- per deelnemer. Enthousiast? Laat je gegevens achter voor meer informatie over deze workshops.